Amb el temps canviant com els bons dies de primavera (sol, caloreta, núvols, petits ruixats, …) iniciàvem la jornada aquest diumenge 6 de maig, amb la V Trobada de Veterans de Rugby de Catalunya, organitzada conjuntament per la Federació Catalana de Rugby i el Club Rugby Tarragona. Aquesta cinquena edició del torneig per a veterans és el segon cop que s’organitza al Complex Educatiu de Tarragona “La Laboral”; l’anterior, la segona, va tenir lloc el 10 de maig del 2015.
Els clubs participants van ser els següents: RC Cornellà, SEL Vilanova, AVRBKings Pebrots”, AVFB “Rugby Barça”, GEiEG “4 RIUS”, RC Sant Cugat i Club Rugby Tarragona. Gairebé 140 jugadors i un bon nombre de seguidors que van gaudir del joc dels veterans. Un cop més, el Complex Educatiu de Tarragona, es va convertir en una festa del rugby. L’organització va distribuir els equips en dos grups segons la mitjana d’edat dels integrants dels equips. El grup amb membres de menys de 50 anys estava format per: AVFB “Rugby Barça”, GEiEG “4 RIUS”, SEL Vilanova i els Old Vultures del Club Rugby Tarragona; on cada equip jugava 3 partits de 30 minuts (2 parts de 15 minuts) amb un total de 90 minuts jugats. Els grups de més de 50 anys eren: RC Cornellà, AVRBKings Pebrots” i RC Sant Cugat; on cada equip jugava 2 partits de 50 minuts (2 parts de 25 minuts) amb un total de 100 minuts jugats. Els partits van iniciar-se a les 10 del matí i finalitzaren a les dues del migdia, permetent als veterans dels clubs citats tornar a gaudir del joc i retrobar-se amb vells amics.
Tots els participants a la jornada varen rebre una samarreta commemorativa de la trobada. Després dels partits va tenir lloc el tercer temps de rigor i seguidament el dinar de germanor i el lliurament d’obsequis, que acabaren de completar aquesta magnífica jornada en què un cop més vàrem demostrar que: “els exjugadors de rugby no existeixen”. El Rugby Tarragona, d’altra banda, ha tornat a mostrar la capacitat de treball que té per organitzar esdeveniments d’aquesta magnitud.
En l’àmbit esportiu l’equip dels Old Vultures està molt orgullós del paper fet en la trobada, malgrat no sumar cap victòria; però sí que podem dir que hem sumat en: experiència, capacitat de reacció, esforç d’equip i honor per defensar fins a l’últim moment els colors. L’equip, actualment està format per més d’un 65% de jugadors que s’han incorporat recentment a la practica del rugby, alguns d’ells pares de nens/nenes de l’escola de Club, es podria dir que estan a l’escola de formació per a veterans però sota la tutela i l’esguard del 35% dels veterans experimentats que ja han jugat abans amb l’ovalada.
Al final de la trobada i recordant tot el que hem viscut, amb les sensacions fresques de cada integrant dels Old Vultures, podem estar molt orgullosos de l’esforç personal de cadascun d’ells i la suma dels seus esforços demostra que el col·lectiu, malgrat enfrontar-se a rivals més experimentats, té el potencial per ocupar la posició en els camps, no deixar de voler tenir l’ovalada a les mans i tenir la fita de voler avançar per guanyar metres. Destacar que cap membre de l’equip no ha sofert cap incident destacable, més enllà de contusions, rascades i/o sobreesforços musculars. Amb la lectura final que els Old Vultures han gaudit jugant un bon rugby i que el seu objectiu de futur és seguir millorant com a equip.

Mario Mariné