Els Old Vultures del Club Rugby Tarragona ens desplaçàrem a Berlín aquest cap de setmana llarg del 12 al 14 d’octubre per participar en el 9è HEINI-CUP. Veterans Rugby Tournament (+40) organitzat pel Die Alte Preussen. Pel nostre equip de rugby-social del Tarragona és tot un repte poder participar en un torneig fora del país on poder enfrontar-nos a equips de tot Europa com: Brandenburg Adler (GER), VRCOldboys (GER), HRC OldBoys (GER), V.I.A.G.R.A. Wiedenbrüch (GER), Thaka Tami Old Rugby Team (IT), Ageing Panda(IRL), Wansted Oldboys (GB), Braunschweig (GER), Old Bremer Senatoren (GER), Baltic Old Boys (LV/RV/LT), Alte Preussen (GER), TSV Handschulshein (GER) i els Old Vultures del CR Tarragona.
El divendres a les 20.00 ens van rebre al BSV 1892 Casino; va ser la primera presa de contacte visual amb els rivals i resulta que els equips contrincants presenten una mida i alçada considerable. Amb les mirades i somriures sembla que ja ens estan “esclafant” abans d’entrar al camp. Aquestes primeres impressions ja ens donen una idea de quin tipus de joc hem de plantejar, encara que ens sentim “petits” enfront dels integrants dels equips rivals, on la mitjana d’alçada ens supera de llarg i la constitució atlètica és forta, el nostre joc ha de ser ràpid en la línia dels ¾ i els davanters han d’ocupar bé els espais i assegurar-nos els rucks. Ja amb l’estratègia clara i en veure el panorama que es presenta ens fa determinar que la nostra màxima sigui: “NO IMPORTA SI GUANYEM O PERDEM, EL QUE REALMENT IMPORTA ÉS QUE ES RECORDIN DE NOSALTRES”, i amb l’objectiu clar ens presentem a les 9.00 del matí de dissabte per lluitar amb totes les nostres forces.
L’estructura competitiva del torneig es basa en dos grups de 6 equips cadascun on es classifiquen els tres primers de cada grup per després disputar els quarts de finals entrecreuats, determinant qui passa a semifinals i després disputar els partits per les posicions del 4rt, 3r i la final pel segons i primer lloc del torneig.
Als “Petits” Old Vultures ens toca el Grup A i els resultats dels enfrontaments son els següents.

Old Preussia (GER) Vs. Old Vultures CR Tarragona. Resultat: 0-1

Old Vultures CR Tarragona Vs Ageing Pandas (IRL). Resultat: 1-1

VRC OldBoys + Piraten Vs. Old Vultures CR Tarragona. Resultat: 0-2

Old Vultures CR Tarragona Vs. Thaka Tani Old Rugby Team (IT): Resultat: 0-1

Oldboys TSV Handschuhsheim II (GER) Vs. Old Vultures CR Tarragona. Resultat: 2-0

Podem estar orgullosos d’aquests resultats, encara que en algun dels partits les decisions poc favorables per part de l’arbitratge no fossin realment el reflex de què hem lluitat en tot moment. El fet de quedar tercers de grup i poder seguir ens donava força, però ja teníem l’equip una mica mancat d’efectius a causa de lesions i forts cops, reflex de la nostra constància en la lluita.
En el partit de quarts ens tocava jugar contra el segon classificat del grup B, HRC Oldboys (GER). Començàrem amb una bona marca gràcies a la velocitat de la línia de ¾ però el major nombre de recanvis dels quals disposava el rival i un seguit de jugades amb la tònica de l’arbitratge desfavorable per a nosaltres, ens porten a quedar amb un resultat de 3-1 en contra, que ens deixava fora, però amb un convenciment molt clar: “Hem estat aquí i se’n recordaran de nosaltres”, amb els nostres càntics i crits hem deixat empremta, demostrant que els “Petits” Old Vultures som lluitadors de mena.

Mario Mariné