Després de l’entrenament de divendres teníem clar que el dissabte 17 de novembre, tocava participar en una gran festa del rugby, la Trobada de Veterans “Rugby Memorial, Ferro Sant Boi” a la catedral del rugby català, l’Estadi Baldiri Aleu de Sant Boi de Llobregat, seu del torneig. La Santboiana organitzava la primera trobada de veterans “Rugby Memorial, Ferro Sant Boi”, que en la seva primera edició volia honorar la memòria d’Héctor Massoni, figura històrica del rugby santboià, català i espanyol que ens va deixar el passat mes d’agost per culpa d’un càncer. El torneig estava pensat perquè fos una trobada no competitiva, sinó més aviat de rugby social, buscant el retrobament de veterans de tots els clubs per honorar el nostre esport, a tots els que falten i a l’Hèctor Massoni.
Al torneig es presentaven 14 equips: Montjuïc, Selvet Vilanova i la Geltrú, Enginyers RUC, UE Santboiana, Corralito, Old Vultures CR Tarragona, Químics ER, CN Barcelona, FC Barcelona, King Pebrots / Barbarians 4 Rius, Castelldefels RUC, Barbarians Catalans, XV Matusalem Sant Cugat (prop de 250 jugadors en total) i l’organització ho tenia tot previst perquè fos tot fàcil i agradable per cadascun dels veterans. Cada equip participant disputava dos partits de 15 minuts, i en total el torneig constava de 15 partits. Un cronograma molt ben definit on l’hora d’inici dels partits era les 16 h de la tarda; als Old Vultures del CR Tarragona ens tocaven els enfrontaments de les 16,28 h i les 18,20 h.
Els Old Vultures vam arribar reduïts en efectius a causa de lesions del torneig de Berlín disputat a l’octubre i per altres compromisos que no van fer possible que tots es desplacessin a Sant Boi. Els 11 Old Vultures que ens presentàrem al torneig vam estar reforçats per efectius dels veterans de la UE Santboiana. Un dels reforços, per disputar en primer partit, va ser l’Albert Malo i Navío un dels millors jugadors catalans de rugbi de tots els temps.

Corralito Vs Old Vultures CR Tarragona
Primer dels dos partits. Aconseguim ser forts en defensa i frenar les entrades constants dels davanters del Corralito, que en cap moment superen la nostra 22, la lluita per la pilota transcorre en el mig camp i desplegant el nostre joc entrem a disputar-la a camp contrari. En una de les fases a la sortida d’un ruck, amb bon joc a la mà, aconseguim la primera marca de la tarda quasi a les acaballes dels 15 minuts de l’enfrontament. En aquest primer partit el nostre entrenador Cesar Sanz es mostra molt satisfet del joc desplegat i la bona defensa.

Old Vultures CR Tarragona Vs King Pebrots / Barbarians 4 Rius
Segon partit de la trobada;15 minuts sobre el camp contrari sense que el rival ens arribi a la nostra 22, rucks disputats i amb diferents fases guanyem metres fins a la seva línia de 5. Continuem forts defensant els intents de trencar-nos i per dos cops amb el nostre joc a mà obert als nostres 3/4 i amb l’ajut dels davanters ens plantem a marca. Final del partit, amb molta satisfacció pel resultat.
Cesar Sanz (l’entrenador) “Habeis sido la admiración de la trobada por juego y actitud. Enhorabuena a todos.”

Molts dels jugadors novells dels Old Vultures, ens sentim molt orgullosos de participar en aquest rugby social, i en el poc temps que alguns fa que juguem i ho gaudim; rebre elogis i admiració a la catedral del rugby català i tenir persones com l’Albert Malo defensant la samarreta del CR Tarragona, sols podem sentir que el RUGBY és una de les coses millors que estem vivint i que duri per molt temps.

Força Old Vultures!!

Mario Mariné Olivé