Els Voltors van guanyar de forma contundent als Senglars de Torroella (46 – 5) el dissabte passat i aconseguiren amb aquesta victòria el bitllet per a jugar la fase final de la Divisió d’Honor Catalana.
Partit de cara o creu el que es va jugar el passat dissabte al camp de La Laboral, qui guanyés jugava a la màxima competició catalana i qui perdés jugaria a primera catalana. Tot i la transcendència de l’enfrontament, els integrants del Tarragona van sortir al camp amb una gran determinació i unes consignes molt clares: aplicar un ritme molt alt de partit per a exigir físicament al rival i ser molt agressius en defensa per a recuperar la pilota com més aviat millor.
Des del primer minut la possessió va ser local i el joc se centrava en el terreny visitant. Gràcies a aquest domini inicial, van arribar els dos primers assajos i una transformació de cop de càstig pels Voltors (13-0). Els Senglars van reaccionar forçant una targeta groga dins de la zona de 22 contrària i, durant un llarg període van estar trucant a la porta dels punts pràcticament a la línia d’assaig, però una aferrissada defensa per part dels Voltors ho va impedir i el partit va entrar, fins a la mitja part, en una nova fase d’atac local on la precipitació en les decisions finals van impedir que s’ampliés el marcador.
La represa va iniciar-se amb un gerro d’aigua freda per als Voltors: el Torroella va aconseguir entrar a la 22 local mitjançant el seu joc de maul continuat i l’àrbitre va mostrar la segona targeta groga a Jeremías Santiago, el capità de l’equip, que va haver d’abandonar el camp de forma definitiva. En la posterior jugada, a més, els visitants anotarien el seu únic assaig del partit (13-5).
Panorama molt perillós el que es veia venir, però la reacció de l’equip va demostrar que, si s’aconsegueix la regularitat, aquest equip és capaç d’aconseguir grans fites. A partir d’aquest moment, tot l’equip es va rebel·lar contra la situació d’inferioritat i van jugar el millor rugby de la present temporada amb joc combinat a alta velocitat que es va traduir en un vendaval de joc que només va poder aturar l’àrbitre amb el xiulet final. Els assajos només van caure del costat local fins a arribar al 46-5 final que donava una merescuda classificació al Tarragona.
A partir d’ara es juga la fase final de la DHC, on els Voltors tenen la intenció de, per fi, jugar els playoffs pel títol de campió de Catalunya.

Eloi Boix