Zarautz (Gipuzkoa), 26-28 abril 2019

Intens cap de setmana viscut a Zarautz, pels nostres S18 al Campionat d’Espanya. Més de 30 equips, 4 camps adaptats per la pràctica del Rugby, en les mateixes instal·lacions (cosa impossible de veure a tota Catalunya).

El campionat estava organitzat en 2 competicions, una amb 8 equips seleccionats (els més punters de la península), i l’altra competició oberta amb molts grups de tres equips. Un cop jugat contra els equips del grup, es repartien els equips en or (primers de grup), plata (segons de grup) i bronze (tercers de cada grup).

Divendres 26 d’abril per la tarda, el viatge no començava massa bé. Es presentava una baixa d’última hora, un jugador del Vilanova no podia viatjar, teníem 40 minuts abans no ens recollís l’autobús per intentar suplir la baixa. Vam poder incorporar un jugador de S16 de segon any. Sense cap altre contratemps comencem el viatge. Viatgem amb 11 jugadors S18 i 5 jugadors S16, 2 d’ells del nostre club. A les 23:30 del vespre arribem a la que seria la nostra base d’activitats a Zarautz – Casa Begoña, ubicada a tants sols 5 km del centre de la població i a las portes del Parc Natural de Pagoeta, ubicat a mig camí entre San Sebastián i Bilbao.

Dissabte 27 d’abril, a les 7:00 del matí ens llevem per esmorzar i desplaçar-nos als camps de la competició. Ens tocava competir en un grup molt potent amb dos equips de jugadors superiorment físicament molt més forts que nosaltres. Primer partit contra Jaen, amb el resultat de 52-0, segon partit contra Tecnidex Valencia 53-0. Malgrat els resultats vam plantar cara en tot moment i ho intentarem per tots els mitjans possibles. Va a dir que el nostre conjunt es presentava al campionat amb diverses baixes per: exàmens, viatges fi de curs, etc…. Per el sistema establer en el campionat, el destí fa que tinguem que jugar al dia següent 2 partits contra Castelldefels, anada i tornada, decidim amb els companys del CRUC nomes fer-ne un per poder avançar la sortida ja que no tindrem que disputar cap partit mes.

Dissabte tarda vespre, després de la competició es va descansar i fer una sortida per la població, on vam poder degustar el típics pinxos i després retornada a Casa Begoña.

Diumenge 28, partit contra CRUC on ens avançarem fent la nostra primera marca del campionat, ens retrobem amb el nostre bon joc, movent molt la pilota i defensant amb actitud els rucks però el cansament ens passà factura, acabant el partit amb un resultat advers de 8-34. Un cop acabat el tercer temps emprenem la sortida cap a casa.

Les valoracions d’aquest viatge han sigut molt positives, els jugadors S16 s’han adaptat al grup molt ràpidament i responent a les expectatives que teníem d’ells, els lligams amb els companys de Vilanova s’han multiplicat. La propera temporada continuarem junts i les bones sensacions transmeses aquesta temporada faran que la pròxima donem un salt qualitatiu. Dues ciutats allunyades treballant juntes pel futur dels nostres nois, perquè segueixin gaudint i jugant a aquest esport que tant ens agrada.

Andreu Vila
Delegat Sub18