Diumenge 12 de maig 2019

Als Old Vultures ens tocava jugar fora de casa, el matí de diumenge ens desplaçàrem a Sant Cugat amb molta falta d’efectius habituals, degut a: compromisos familiars, laborals o rugbistics; aquest últims com a conseqüència que alguns dels nostres Old formen part de l’equip d’entrenadors i delegats de l’escola del club que els hi tocava desplaçar-se a Vic per la Trobada d’Escoles de Rugby de la FCR. Aquesta manca de efectius es va suplir amb els Pupas, companys argentins però no confondre amb els Pumas.

Els equips participants al triangular de Sant Cugat van ser: XV Matusalem Club Rugby Sant Cugat (amfitrions) Club Natació Barcelona i els Old Vultures & Pupas en representació del Club Rugby Tarragona, aquest últims amb la incertesa que pràcticament no havíem jugat mai junts. Ens vam organitzarem segons les posicions que més o menys acostumàvem a jugar en els nostres respectius equips per gaudir de un bon dia de rugby.

L’organització del triangular va distribuir els enfrontament entre els 3 equips de la següent forma:

XV Matusalem Club Rugby Sant Cugat Vs Old Vultures & Pupas

XV Matusalem Club Rugby Sant Cugat Vs Club Natació Barcelona

Club Natació Barcelona Vs Old Vultures & Pupas

Cada equip jugava 2 partits de 25 minuts amb un total de 50 minuts jugats que es regiren per les normes Oldie. Els partits va iniciar-se a les 11:00 del matí i finalitzaren aproximadament sobre l’una del migdia, permetent als veterans dels clubs citats tornar a gaudir del joc i retrobar-se amb vells amics. Un encontre de veterans que juguen amb l’ovalada sempre té un componen social que fa que el dia de rugby sigui especial.

Un cop finalitzat els partits i passats per les dutxes, tots els participants van gaudir del 3er temps amb diferents coses per picar i begudes.

Les claus dels partits

El primer partit malgrat no disposar d’una banqueta amplia i no haver jugat mai junts els Old Vultures & Pupas van defensar-se força bé, en front d’un rival que disposava de efectius i que li permetrien jugar amb certa comoditat. Els Old Vultures & Pupas van sortit al camp plantejant que calia posar molta disciplina, ocupar bé els espais i comunicar-se per frenar al rival que anava a totes, però la premissa més important era: “passar-ho bé jugant a rugby”. Al llarg del partit les expectatives en defensa es compliren amb molt bones accions. La bona disposició en el camp i fent placatges efectius, frenaven al rival en els seus intents de trencar-los la línia; la concentració de l’equip van ser clau del bon joc. Ja casi a les acaballes del parit, els Voltors & Pupas van rebre un assaig en una jugada en que els Matus iniciaren prop de la línia de 22 dels Voltors.

En el segon partit la defensa (o millor dit l’atacant per guanyar metres al rival impedint que avanci), va ser força efectiva i la clau per un resultat molt satisfactori per l’equip Old Vultures & Pupas. En dos ocasions dipositaren l’ovalada sobre la zona de marca rival, després de bones fases de joc entre davanters i 3/4. Es va patir en els minuts finals, lluitant per defensar la nostra línia de marca, ja que els integrants del Club Natació Barcelona no defalliren en els seus intents d’aconseguir un assaig.

En aquesta jornada hem pogut comprovar que els Old Vultures podem formar equip amb altres jugadors, aconseguir plantar cara i obtenir resultats positius. Continuem creixent i estant molt orgullós del joc fet, de l’experiència viscuda, l’esforç d’equip i l’honor per defensar fins l’últim moment els nostres colors.

Crònica: Mario Mariné