El matí despertava amb força vent, un cel serè amb algun núvol i força fred a primera hora. A mesura que avança el matí la temperatura puja i van arribant els jugadors del CRT. Els Sub. 14 de casa comptaven amb un equip reforçat i amb moltes ganes de desplegar el joc que estan mostrant les últimes setmanes. L’ambient era de molta il•lusió i companyerisme entre els nostres jugadors. El St. Cugat B va arribar a poc a poc i a l´hora pactada començava el primer partit de la temporada de segona catalana; la categoria que tant ens ha costat assolir aquesta temporada.
Surten de drop el St Cugat, un xut que agafa Roger Cintes, el primera línia dels voltors amb decisió i empenta, avança uns metres, mantenint la possessió, aprofitant els segons per organitzar el primer atac del partit; on es defineix el que serà la tònica de la jornada. Els davanters del CRT ataquen amb determinació i van guanyat metres amb cada envestida, utilitzant un joc de contacte i lluita, buscant el cos a cos amb els oponents on les tècniques individuals i col•lectives dels joves Voltors van guanyant terreny i permet una fusió constant entre la línia dels 3/4. Al minut 02 arriba la primera marca del nostre Ala, Jairo Schavemaker una nova incorporació de l´equip que està assumint molt ràpidament el nivell. La jugada és la culminació de la primera possessió del partit; on -com ja hem comentat-, la davantera desgasta al rival i el mig de melé, David Vergara obre una pilota llarga a la línia que ja es trobava desplegada i amb ganes d’oval. I comença la bogeria, els nostres ¾ van movent el joc buscant l´espai i anotant un primer assaig, i així va anar la resta del partit. Domini absolut del CRT. Cal destacar que la nostra primera línia està començant a assumir el seu pes dins de l’equip, guanyant pràcticament totes les melés del partit, utilitzant els moul amb eficàcia i solvència, -avançant molts metres des de la nostra línia de 22 i arribant a mig camp -. Mencionar l’eficàcia d’Alvaro Vian en el talonatge i pescant pilotes, de l’Ander Arteaga, la Joanna i el Guillem Mariné pressionant des de la nostra 3 línia els seus apertures, provocant en molts casos errades de mans i posteriors recuperacions per l’equip. Felicitar a l’Elsa – que va jugar el seu primer partit de lliga com a segona línia- i va demostrar interioritzant la feina realitzada als entrenaments, mantenint les possessions, defensant els rucks i practicant placatges que no tenen res d´envejar a jugadors amb molta més trajectòria.
La nostra línia de ¾ tenia molta fam de joc, ho van demostrar amb ganes. El nostre apertura, Blai Garreta va repartir el joc als companys insistentment i amb perseverança. Els nostres centres Ander Acebal, Pau i Lucas van trencar constantment la seva línia d’avantatge som si es tractessin d’autèntics Spitfires a la batalla d’Anglaterra, amb elegància i potència de foc, culminat els assajos tant per les primeres envestides com per les bandes. Els xuts a pals també van reeixir força bé, mencionar que un àrbitre en funcions (que venia de públic, que el seu nom comença per Marru i acaba en Gat) li deu una Cola al xutador Ander Arteaga, per un xut fregant la línia de touch que va convertir al minut 35 contra tot pronòstic per l´estimat membre de l´excel•lentíssim col•lectiu d’àrbitres de Catalunya.
Un partit on han sortit moltes coses bé, i així ho reflecteix el resultat 95-05 però que no amaga les mancances i els punts on hem de treballar a l’equip. La setmana vinent tenim un altre repte per superar, una altra oportunitat per aprendre entre nosaltres i els adversaris. Dimarts ens veiem tots al camp, puntuals, com sempre.

Sergi Garreta