Un gran dia de rugby

Aquest dissabte els mes jovenets del Club Rugby Tarragona es van desplaçar a Granollers a gaudir de la segona trobada de la temporada preparada per els nostres amics de la escola dels Spartans. Com ja es costum, i cosa que ens omple d’orgull, vam presentar un equip complet amb canvis en cada categoria cosa que ens va permetre competir tots els partits concertats.

L’equip de Sub8 format per jugadors debutants i experimentats per parts iguals van jugar 5 partits. Els dos primers partits en front el Cabrera i els Spartans es van imposar els nostres voltors donada la intensitat del ritme imposat. Per als següents partits Carboners i Hospitalet es va intensificar la pressió defensiva essent aquesta la que va permetre imposar-se en el joc. L’últim partit vers el Cervelló seria a el més complex per el bon joc desenvolupat per ambdues parts. Sense cap dubte mes enllà de les anècdotes, l’equip va mostrar actitud, intensitat en la disputa del oval, ordre en les fases i per damunt de tot el bon treball grupal que va permetre gaudir a tots els xiquets del equip per igual.

Els nostres Sub10 van jugar tres partits amb resultats força positius, els xiquets començant a formar rucks eficients per mantenir la possessió de la pilota, juntament amb la disminució de la pèrdua de pilotes per caigudes en les passades van permetre que la pilota estigues molt de temps en mans dels nostres jugadors. La millora en el placatge en referència a la primera trobada va reforçar la defensa.
Poc a poc es te que començar a treballar la col·locació al camp amb i sense pilota, com a objectiu bàsic de la categoria.

Per finalitzar els Sub12 van jugar 4 partits, tots ells a un nivell força interessant. Les notes bàsiques de la trobada van ser el magnífic treball en equip, obrint moltes pilotes a la mà encadenant dos i tres passades al obert que ens donaven molts metres per córrer i l’aprofitament de les entrades dels nostres davanters sempre recolzats per companys que permetien mantindré la possessió de la pilota. De la trobada anterior els entrenadors vam extreure la conclusió que teníem que treballar el ruck i donar instruccions als nostres ‘9’ per mantenir el control del joc, ja que l’anarquia dominava el devanir dels partits. D’aquesta trobada podem extreure que el treball realitzat als entrenaments ha sigut molt eficient, donat que s’ha vist un control dels temps per part del nostre nexe d’unió entre davanters i tres quarts, i el reforçament de la estructura del ruck ha desencadenat un joc tranquil i explosiu en les arrancades. Ens queda molta feina per fer… però aquest equip no té límits.

Per finalitzar agrair als Spartans de Granollers la exel.lent preparació de la trobada i als equips presents la seva actitud de competició que ens permet seguir evolucionant les aptituds i actituds dels nostres voltorets.

Oscar Quintela