La tercera jornada de la 2ª divisió ens tocava jugar a la Laboral per rebre al Químic ER. El matí es presentava fred desprès d’una nit amb pluja que havia deixat el camp més tou, les prediccions del temps ens portaven que l’escenari del partit seria mig ennuvolat i amb vent. Les noies i nois de l’equip van anar arribant puntualment a l’hora que els entrenadors els havien citat amb l’oval.

La convocatòria estava definida per aquesta alineació:

Equip inicial: Joan, Izan, Roger, Elsa, Marcel, Joanna, Ander 1, Guillem, David, Blai, Marc, Ander 2, Lucas, Pau i Jairo.

Suplents: Jan, Carmen, Magí, Miquel, Natalia, Kirill, Moha i Valentino.

A les 11:00 iniciarem el partit amb un xut per part dels Voltors que recuperant l’ovalada a mig camp i trenant una jugada rere l’altra aconseguiren que la línia deixes a l’ala una pilota en el minut 1 del partit, en Pau ens marcava el 5-0 del marcador. Desprès d’aquest minut inicial començarem defensant de forma ordenada i amb la pressió per fer que cada pas avançat en defensa millores l’atac, per recuperar la possessió de l’ovalada. En cada nova sacada de mig camp del Químic produïda desprès que els Voltors incrementessin el marcador, en intervals de 4 a 5 minuts de joc sumaven una nova marca. Era una lluita ens els rucks i melés on aconseguien obrir l’ovalada als davanters o a la línia que amb rapidesa desplaçava la pilota per trencar la defensa rival i aconseguir sumar una nova marca; en algunes ocasions aconseguien sumar els 2 punts per la transformació a pals…quant el vent ho permetia.

D’aquest primer període destacar l’efectiu xut a pals d’Ander Arteaga, que un cop més des del costat esquerra de l’atac Voltor va encertar des d’una posició molt escorada a la banda (hi ha algú que encara li deu una beguda). Els Voltors, en David i la Natàlia que es van alternar la posició de mig melé i va fer-ho de forma molt efectiva tot el partit, demostrant la seva valentia i efectivitat repartint joc.

A la mitja part el CR Tarragona ja acumulava en el seu costat del marcador un 52-0, ara calia jugar el segon període per assegurar els 4 punts per guanyar el partit més el punt de bonus ofensiu. Abans d’iniciar el segon temps els entrenadors ja tenien plantejat fer canvis perquè tots els jugadors acumulessin minuts, sobre tots els que ara tenim més primerencs en el rugby; també era moment de provar noves jugades o dinàmiques de joc que en els entrenaments s’havien assajat.

El segon temps semblava que ens costes més seguir el ritme d’incrementar el marcador però es van realitzar 7 marques i 2 transformacions amb un total de 39-0 de parcial en el marcador de la segona part. Gairebé totes les marques d’aquesta part del partit van estar transformades per jugadors de la línia de l’equip, donant peu que tot el conjunt estava transferint l’ovalada de forma ràpida al primer centre, al segon centre o als ales que per velocitat creuaven la línia de marca.  El fet de donar minuts als jugadors reserva i col·locar a jugadors en posicions diferents a les habituals no va baixar el ritme de joc de l’equip. Destacar la primera marca de Kirill, que al final del partit va estar mantejat per part dels seus companys. També tenim que destacar la força i fermesa amb la que Izan guanyava molts metres, un atac efectiu que agrupava la defensa rival i que donava peu a obrir l’ovalada als jugadors de la línia.

El resultat final de 96-0, ens assegura 15 punts i ser primers en la classificació de 2ª divisió, però pensem que a partir de la pròxima setmana comencem a jugar amb els equips més forts de la divisió, que son: CE INEF Lleida, RC l’Hospitalet, Liceo Francés Barcelona i CRS Torroella; per aquest motiu ens toca seguir treballant i entrenant fort, amb compromís i concentració per seguir formant un bon equip que pot optar per jugar els play-off d’aquesta 2ª divisió.

Mario Mariné