Crònica FCR-2ª DIV S14-Jornada 5 (CR Tarragona VS Lyceé Français de Barcelona (LFB))

Dissabte a les 12:00 del matí a la Laboral; amb la presencia del vent molest però amb una bona temperatura, tocava disputar la 5a. jornada de la segona divisió contra el Lyceé Français de Barcelona (LFB).  Aquest rival se’ns presentava amb alineació complerta i amb intencions de jugar a la mà. Per la nostra part ens faltaven alguns efectius que per diversos compromisos no varen assistir al partit.

Xut inicial per part dels Voltors, que des del segon 3, ja desplegaren el joc de pressió en defensa sobre l’atac del LFB. No els deixaren guanyar metres i amb insistència de tot l’equip els frenarem, disputant molts minuts entre mig camp i la seva línia de 5, amenaçant de fer marca. En els minuts 6 (Ander 1) i 18 (Guillem) de la primera part desprès de diferents fases de joc d’atac aconseguíem plantar l’ovalada a marca, no transformarem els xuts a pals per poc. Un cop en el marcador teníem el 10-0, seguirem practicant el nostre joc en defensa amb pressió i un atac que intentava obrir als ¾ per guanyar metres. En algun moments van estar fluixos en alguns rucks que ens suposava la pèrdua de la pilota però el bloc dels davanters va ser efectius en les melés, desprès de les indicacions rebudes en els últims entrenaments, guanyaven l’ovalada gracies a: una bona posició, formació i força.

A un minut de sonar el xiulet indicatiu de finalització de la primera part aconseguirem una nova marca deixant el favorable 15-0 (Lucas), una molt bona jugada de transició de l’ovalada que ha passada dels davanters a la línia la circulava amb rapidesa per fer una carrera des de la línia de 22 fins a marca.

Entraren al descans, ens calia que les noies i els nois seguissin en bona sintonia de concentració ja que els tocava seguir lluitant per mantenir el resultat positiu.

Segona part, el joc estava centrat en mig camp i els Voltors seguien amb la seva pressió defensiva, amb alternatives diverses de possessió de l’ovalada. Novament en el minuts 6, la línia aconseguí fer una molt bona jugada a la mà per establir el 20-0 (Ander 2), i posterior xut a plats ens donava el 22-0 (Ander 1). El joc seguia amb intensitat, però els Voltors notaren la falta de relleus ocasionats per diferents cops i contusions que obligaren que alguns efectius experimentats a descansar a la banqueta. Però seguirem fent la bona feina d’atacar i obrir l’ovalada als ¾, i en una de les ocasions arribà al nostre 15 que amb rapidesa i força es plantava a marca, ens col·locà al marcador el 27-0 (Jairo) en el minut 15 de joc de la segona mitat.

Els últims 15 minuts van ser imprecisos en joc de posicionament en el camp i pèrdues d’ovalades, ens mancà concentració. LFB intensificà els seus intents de fer marca i els Voltors els hi costava frenar-los, malgrat defensar amb força la zona entre la línia de 5 i marca; en el minut 26 ens deixaren un 27-7, que denotava que estàvem afluixant la defensa. I a 2 minuts del final es notà que estàvem desconcentrats, degut a que en una transició a la mà dels ¾ del LFB ens desbordà des de la nostra línia de 5, deixant-nos el marcador sobre el xiulet final de l’àrbitre en 27-12.

Victòria del Voltors i punt de bonus ofensiu, però en aquest partit hem vist un CR Tarragona fort en defensa i lluitador, però ens ha faltat una mica més de contenció en un partit que als últims 5 minuts ens ha costat rebre una nova marca en contra.

A destacar que hem fet un pas més per seguir a la part alta de la classificació d’aquesta 2ª divisió i aprenen que fins l’últim moment no podem baixar els braços ni deixar d’estar concentrats dins del partit.

Mario Mariné