Jornada 9 de la 2ª divisió regular de Sub14, dissabte a les 12:00 a la Laboral ens enfrontarem a UES B. Amb un cel embromat que en algun moment deixà anar algunes gotes de pluja, la temperatura no era freda i a mesura que ens aproparem a l’hora de jugar el sol va fer algun intent d’escalfar el dia. Els Voltors es presentaren amb 22 jugadors en front del rival que es presentà amb la convocatòria de sols 15 jugadors.

Inici del matx amb xut dels Voltors i alternances en la possessió de l’ovalada. Diferents pèrdues en rucks i cops de càstig per incórrer en fora de joc motivaren certa desconcentració en l’equip; mica en mica va posar-hi remei a les faltes reiterades que li feien perdre la continuïtat en defensa. Un cop superats el entrebancs en el minut 10, en Blai aconseguí fer un marca després de lluitar molt. El Voltors no estaven desplegant el 100% del seu joc, que semblava embromat com el dia però 5 minuts més tard completàvem una nova jugada amb marca, on el flanker Ander 1 per velocitat trencava la defensa de la UES B, sumant 5 punts més i els 2 punts addicionals per xut a pals. El Voltors teníem el marcador en 12-0 i devien continuar picant pedra per incrementar el resultat, va costar però al minut 22 novament Ander 1 plantava l’oval i en Blai completava el xut a pals, deixant el marcador en 19-0 amb el que enfilaríem el descans de la mitja part.

Descans i consignes clares: devien evitar incórrer en els fora de jocs per evitar els cops de castic, conservar l’oval en els rucks i seguir obrin joc als ¾ que per velocitat i amb bons suports devien seguir incrementant el marcador. El rival intentava imposar el seu ritme de joc per trencar la nostra concentració i devien ser prou impertorbables per impedir-ho e imposar el joc d’equip que saben jugar.

La segona part del matx van ser més regulars, als 5 minuts de la represa Jairo (24-0), més el xut a pals d’Ander 1 (26-0) ens reafirmaven com a líders al camp. Seguiren en bon ritme i altre cop en Blai ens feia marca (31-0). Tot i tenir millora en el joc seguien comenten fores de joc que per reiteració ens derivà a l’expulsió per deu minuts d’en Jairo per falta reiterada de l’equip, li va tocar a ell com li podia haver tocar a qualsevol altre dels Voltors. Aquest fet suposava jugar amb 14 però l’equip seguí a bon ritme i al minut 20 de la segona part Magí anotava marca i el xut a pals d’Ander 1, en deixava el marcador en 38-0. Les consignes de mitja part havien aconseguit que l’equip seguis impertorbable en el seu joc, a dos minuts per el final en una jugada d’atac Voltor es va prendre un decisió poc encertada que mirat objectivament val a dir que dels errors s’aprèn, ocasionant un contra àtac UES B que finalitzà en marca que completant-se amb el xut a pals ens deixà el definitiu 38-7 en el marcador.

El Club Rugby Tarragona Sub 14 segueix en bon ritme el camí per aconseguir l’objectiu d’optar per els play-off i amb dos bones lliçons apreses. La primera que cal ser impertorbable enfront de les tàctiques desestabilitzadores que el rival pot utilitzar per trencar el nostre joc i per altra part la pressa de decisions es important, cal arriscar però també cal veure on cometem errors per adquirir l’experiència i no cometre’ls en altres ocasions similars.

Mario Mariné