senior sitgesb31gEn Xavi Roca no demostrava la mateixa alegria en la seva crònica com ho anat fent en les tres darreres jornades, i és que el Primer Equip sènior del Rugby Tarragona va caure en els últims minuts del partit davant Sitges B a casa. El partit corresponent a la quarta jornada de Primera Catalana suposava la primera derrota pels Voltors i aquesta va ser difícil d’encaixar. Llegim-ho:

“Diuen que, quan rebem una mala notícia, una bona estratègia per no deixar que ens enfonsi, és preguntar-se què hi ha de potencialment bo en ella. És l’única manera de ser capaç d’extreure’n aprenentatges, i convertir la decepció en oportunitat de millora.

Pels jugadors d’un equip de rugbi, es fa difícil aixecar el cap, després de veure com l’equip visitant, en l’últim minut del partit, capgira un marcador (7 a 3) que havia estat favorable durant quasi bé tot el partit, per convertir-lo en 7 a 10.

És difícil assumir, també, que si el partit es perdia, no era per incapacitat pròpia, sinó més aviat per imprecisions puntuals, manca d’actitud de sortida, o preses de decisions defectuoses. El rival no demostrava en cap moment ser superior, i la defensa dels de Tarragona resistia el vent en contra durant tota la segona part, gairebé concretant algun contraatac, que hagués donat el partit per acabat.

Però no era així, i en l’últim suspir el partit es perdia. Era el moment de la ràbia, de la pena i la frustració. Però també el moment de l’autocrítica, de l’anàlisi seriosa, de la consciència de la necessitat de millora.

Ni quan es guanya s’és tan bo, ni quan es perd s’han fet les coses tan malament. I una cura d’humilitat, de vegades, és positiva. A partir d’ara, la diferència entre l’èxit i el fracàs pot recaure, com avui, en els petits detalls. I és en això en el que haurà de fixar-se l’equip sènior del Rugby Tarragona. Vinga, voltors, amunt!”