Aquest matí de diumenge els Voltors del Primer Equip, després de gairebé un mes d’inactivitat, s’han desplaçat a Santa Coloma per disputar el partit de la desena jornada de la lliga de Primera Catalana aconseguint una victòria suficient que els situa a només dos punts dels líders: els Spartans de Granollers. L’equip tarragoní ha comptat com a titulars amb: Xavi Roca, Kiko, Rocamora, Xavi B. Massi, Costana, Erik, Marcel, Eloi, Lahuer, Martu, Jose, Mati (negro), Sandro i David C. Com a suplents: Juanca, Adolfo, Arturo, Leandro, Agus, Firmo i Jero.

La crònica d’en Xavi Roca ens explica com s’ha desenvolupat la jornada:

“Alguna cosa molt positiva està passant en el primer equip del Rugby Tarragona si, malgrat tornar a casa del desplaçament a Santa Coloma de Gramanet amb cinc punts a la butxaca (19 a 30, victòria més punt bonus ofensiu), en lloc de caure en l’autocomplaença, les reflexions de jugadors i entrenadors tendien, més aviat, cap a l’autocrítica. Una pròpia exigència que demostra que l’equip té clar quin és el nivell que s’espera d’ell, i per tant, és plenament conscient de quan no l’assoleix.

Les excuses pel mal joc eren poques i poc convincents. Un camp petit, una intensa calor, una parada en el calendari (de quasi un mes) massa llarga, o una hora de partit (diumenge al matí) no gaire habitual aquesta temporada.

En canvi, de coses que no funcionaven bé n’hi havia força. L’organització en defensa era molt defectuosa, la melé i la touche funcionaven irregularment, i es cometien, en general, massa imprecisions. Però sobretot, no es llegia bé el partit i les opcions d’atac topaven una i altra vegada amb la poca amplada del terreny de joc.

Tant és així que l’Hervé confessava al final del partit, que a la mitja part havia hagut de “cambiar de calzón”, referint-se a les conseqüències intestinals d’una creixent probabilitat de derrota. Una derrota que fàcilment podria haver-se consumat, si no fos per la superior forma física dels jugadors del Tarragona, per l’existència d’una bona banqueta de suplents, o l’excel·lent actuació d’un home que coqueteja amb retirar-se, tot i haver signat un duplet de tries en un partit que s’estava posant molt complicat.

Finalment, els de Tarragona s’emportaven la victòria. Una moderada eufòria donava pas a l’anàlisi per a la millora, i en el trajecte de tornada l’equip es conjurava davant la importància de les setmanes que s’apropen. Amistós a Lleida per posar a prova totes les idees treballades, i recta final cap al campionat de la Primera Catalana. Ara és l’hora Voltors: amunt, i més fort, i més amunt!”