Ahir dissabte 16 de maig el Primer Equip del Rugby Tarragona s’enfrontava en el seu penúltim partit de lliga als Spartans de Granollers. Amb un camp ple a vessar d’aficionats que animaren en tot moment a l’equip, els voltors oferiren un molt bon partit que els apropa més a proclamar-se campions de Primera Catalana. Ho llegim a la crònica d’en Xavi Roca:
“La felicitat es composa d’instants. De moments que, quan els vivim, ens fan sentir plenament vius. El temps, que no té pietat de res, de seguida passa, i els deixa enrere. Però aleshores passen a formar part de la memòria, i encara els podem assaborir, amb més calma, des del record.
La jornada de rugby viscuda ahir a Tarragona n’és un magnífic exemple. Tot un club recolzant el seu primer equip, amb un ambient absolutament espectacular a la grada i un resultat final difícilment superable, van convertir un simple partit en una data inoblidable.
La tensió en els membres de l’equip era evident abans del partit. Per aspirar al campionat de Primera Catalana s’havia de guanyar als Spartans de Granollers, i, si era possible, amb bonus. Però els jugadors oblidaven la pressió en el moment que sortien del vestuari, rebuts per un fantàstic passadís ple d’amics, companys i jugadors d’altres categories.
El verd de la gespa, els blaus, els grocs i els vermells de les banderes (obra de la feliçment nascuda «inxada crt») formaven un espectacle visual d’enorme bellesa. Només faltava que l’equip no fallés, i regalés al seu públic una bona actuació a nivell rugbístic.
Placatges durs, solvència en els xuts, recolzaments ofensius i defensius, superioritat en la melé i en la touche. Conscients de la importància del partit, els jugadors del Rugby Tarragona aplicaven amb disciplina les consignes de l’entrenador, i signaven, probablement, la millor actuació de la temporada.
44 a 5. Victòria, bonus i, ara si, el campionat a un sol partit de distància. La celebració conjunta, amb un multitudinari «birras al bar» donava pas a un esplèndid tercer temps, per tancar la jornada amb el boníssim regust d’haver gaudit junts d’un ambient dels que fan estimar el rugby.
Però malgrat l’eufòria i la celebració, el cert és que encara no s’ha acabat la lliga. La setmana que ve, un altre cop a casa, l’equip rep al Rugby Manresa. De res servirà tot el que s’ha aconseguit fins ara, si la setmana que ve no es guanya el partit. Una última final que exigeix la màxima concentració de tothom. Vinga, voltors, no parem, ara sí que hem de volar amunt, més amunt, més amunt que mai!

Equip titular: Xavi, Juanca, Rocamora, Massi, Plana, Jose, Eric, Marcel, Eloi, Agus, Martu, Jero, Jere, Sandro, Jammin. Suplents: Titi, Serres, Adolfo, Arturo, Costana, Firmo, Luis, Mati, Congo.”