Ahir dissabte els cadets del Rugby Tarragona viatjaren a L’Hospitalet per jugar contra l’equip local al camp de La Feixa Llarga el primer partit de semifinals de la lliga de Primera Catalana i poder optar al cinquè lloc de la taula. Ens explica l’emocionant partit, que acabà amb victòria dels Voltors, en Dani Roca, a la seva crònica: “El Joves Voltors ja estan a la recta final de la lliga i aquest dissabte començaven els Play Offs per aconseguir el cinquè lloc. Enfront un Hospitalet amb el factor camp a favor, un equip complet i que havia estat capaç de guanyar-nos en els últims minuts de forma agònica en la fase regular.
En la formació dels Joves Voltors, només 17 jugadors, dels quals dos eren infantils, i un estava lesionat. Les moltes lesions durant la temporada no han ajudat massa.  Les coses no pintaven massa igualades. Però els partits no es guanyen fins que l’àrbitre no pita el final del matx.
No va fer falta que algú des de la banda cridés la famosa consigna: “HOSPI-HOSPI-HOSPI” perquè el rival jugués vorejant la legalitat; ja des d’un principi les coses varen ser així.
Potser va ser un gran error, perquè els Joves Voltors ja ho esperaven, i veient aquesta situació des del principi, no els va agafar per sorpresa.  Però aquí es on es veu on un equip es fa fort respecte les adversitats, i els Voltors varen saber respondre.  Començà el matx, i en poc temps els nois aconseguiren el primer assaig, el domini del joc era clarament dels nostres que malgrat tenir la davantera en quadre, va saber jugar la pilota a la línia movent-la per tal de buscar els forats del contrari.
El següent a puntuar, tot i el domini delstarragonins, va ser l’Hospi, en un cop de càstig, posant el marcador en 3-7.  Només va ser una il·lusió, els voltors sabedors de les violentes reaccions de l’Hospitalet, varen fer el seu joc i poc a poc varen anar fent els seus assajos, 3-12, en el minut 11, 3-19, en el minut 20, i 3-24, en el minut 24. Tot i això la primera part va acabar amb assaig de l’Hospi i el marcador en 10-24.
A la segona part la cosa va començar com a la primera, o potser millor, només va caldre una jugada perquè els Joves Voltors tornessin a fer un assaig, posant el marcador en 10-29.  Però l’Hospi no ven la seva pell barata. Les coses es van posar molt calentes. Crits d’ànims des de la grada com: “matad a esos crios!!!”, conjuntament amb una baixada física dels nostres, va esperonar els de L’Hospi.
En aquell moment el partit es va transformar, l’únic equip que va disposar de la pilota en el següent quart d’hora va ser l’Hospi. Els Joves Voltors només podien defensar.  Fruit d’aquest domini l’Hospi va ser capaç de fer quatre assajos sense transformació que els posà davant en el marcador, 30-29.
Semblà que els Joves Voltors estaven tirant la tovallola i que no sabien que fer.  Però com dèiem al començament, els partits no s’acaben fins que l’àrbitre pita la fi.  I així fou com els Joves Voltors després de la baixada física, recuperats, recuperaren el control del partit i feren un nou assaig posant-se de nou davant en el marcador, 30-36, en el minut 55.
Per davant, quinze minuts no aptes per a cardíacs. Els Joves Voltors havien de seguir resistint al violent estil de joc de l’Hospi, els crits d’ànims des de la graderia de dubtosa originalitat: “os vais a enterar Tarragona”, “partidles la cara a esos”, i el fet que estranyament sempre que l’equip local està perdent, el marcador de temps, per altra banda un dels mes moderns, deixa de funcionar.
Però els Joves Voltors varen resistir això i mes, i finalment el temp s’acabà.  Aquesta temporada he pogut seguir com han anat evolucionant i em sento molt orgullós de com han representat al club en el terreny de joc i fora.  Ara és l’hora de preparar-se per conquerir el cinquè lloc que es mereixen.”