Ahir dissabte 10 d’octubre, els S16 del Rugby Tarragona, aprofitant la jornada de descans de la seva categoria, jugaren un partit amistós amb els seus homònims de la UE SantBoiana. Malgrat la superioritat que els de Sant Boi demostraren, els Voltors, en tragueren força profit de l’encontre. Ho llegim a la crònica d’un dels seus entrenadors: Diego de Orbaneja.

“Un luxe que en aquesta categoria, tot justa iniciada la temporada , i hagi 24 jugadors disponibles, el problema és la diversitat de nivells existent, però aquests partits amistosos contra les millors escoles, és el millor que podia passar, ja que esdevé una bona referència per als nous jugadors.
Santboi es presenta amb la generació que serà sènior en el centenari de l’entitat i amb la qual porten jugant cinc anys amb un dinamisme extraordinari, amb un joc que rebutja les fases estàtiques i mou la pilota a una velocitat inaudita en aquestes categories. Tot i així, en la primera part en què el Tarragona ha sortit amb l’equip més experimentat, al Santboi li ha costat entrar, i en els primers vint minuts només han caigut tres marques. Joc pressionant i agressiu dels de casa molt per sobre del que és habitual i que demostra que tenen molt a donar. L’atac no ha funcionat però per la màxima pressió que exercia el visitant. Els últims deu minuts de la primera hi ha hagut una baixada de concentració i han caigut tres marques per falta de placatge.
La segona part han jugat tots els Voltors que no tenen experiència i s’han vist coses aïllades i bones actituds, però una manca absoluta d’organització, cosa normal amb deu jugadors “novatos” al camp.
A la tercera part hi ha hagut una barreja, primers minuts d’experimentats i últims minuts de mescla i aquí ha arribat la marca de l’honor del Tarragona, en una decisió clara de defensa del Santboi deixant el marcador Final en 7-90.
Resumint, immillorable partit perquè els novells agafin minuts de joc. Impressionant el nivell de joc dels xavals en els primers vint minuts, en els quals falta per polir la recol·locació defensiva, però destacar el potencial del grup al qual li falta continuïtat, però això s’agafa treballant. Ens veiem el dimarts per preparar el partit de l’Hospitalet. Ànims xavals, força!!!”