En la lluita per les IDP, tu ets la peça que falta!, aquest és el nom de la campanya endegada per BCN-PID Foundation i en la qual ha col·laborat el CR Tarragona. Les immunodeficiències primàries (IDP) són un grup de més de 200 malalties congènites amb alteració quantitativa i/o funcional dels diferents mecanismes implicats en la resposta immunitària i que es presenten majoritàriament en l’edat pediàtrica. Estan considerades com a malalties minoritàries ja que afecten 1 de cada 2.000 nounats.

La BCN-PID Foundation és l’única fundació a Catalunya i a Espanya dedicada a les immunodeficiències primàries. És una organització sense ànim de lucre constituïda l’any 2014 com una iniciativa d’un grup de professionals de l’Hospital Vall d’Hebron dedicats a l’atenció pediàtrica de les IDP i de familiars de pacients afectats. Els objectius de la fundació són promoure el coneixement i la recerca d’aquestes malalties, promoure l’excel·lència en el seu coneixement, recerca i difusió i les complicacions d’etiologia infecciosa que es puguin presentar. A la vegada, oferir suport a l’atenció integral en salut dels pacients afectats d’IDP, per tal de millorar-ne la qualitat de vida mitjançant accions avançades d’informació, educació, promoció, assessoria clínica i assistència social.

Dins la campanya de difusió del coneixement de les IDP entre la població general, aquest any 2015 s’ha iniciat la campanya “Fes-te amic de les IDP. Ets la peça que falta”. L’objectiu és la implicació de persones i entitats amb elevat reconeixement social que permetin fer arribar tota la feina duta a terme en aquest camp pels professionals del nostre país a la població general. Fins ara s’hi han sumat esportistes com l’Àlex Corretja, Xavi Pascual, Víctor Tomàs de l’equip d’handbol del FCB Barcelona o els jugadors del primer equip del RCD Espanyol, periodistes com l’Helena Melero o el Martí Gironell, polítics com la Presidenta del Parlament de Catalunya o artistes com els Estopa, Els Amics de les Arts, Joan Lluís Bozzo o Antonio Díaz, el mag Pop.

El Club Rugby Tarragona s’ha sumat a aquesta iniciativa, en tant que campions de la lliga de Primera Catalana la temporada passada, en tant que solidaris i promotors dels valors del rugbi, i en tant que promotors del rugbi inclusiu a les comarques de Tarragona, amb la tasca que es fa amb els infants de la Fundació Casal l’Amic.

La nostra contribució per donar visibilitat a la campanya consistí a fotografiar al Primer Equip portant una peça del puzzle en algun indret emblemàtic de Tarragona. Ara ho arrodonim donant-ne la màxima difusió i convidant a tota la massa social del club a col·laborar d’una forma molt senzilla per ajudar a què aquestes malalties “minoritàries” tinguin el ressò que es mereixen només entrant a la pàgina de Facebook de la fundació  i fent clic a “m’agrada”.