El dissabte 14 de novembre l’equip S18 del Rugby Tarragona es desplaçava a Sant Cugat per a disputar el partit de la 5a jornada de la fase prèvia del grup B. El rival era el lider de la lliga just per davant dels Voltors, pel que semblava que havia de ser un partit de gran disputa.
El resultat del partit dóna una idea clara del que va succeir al camp. Un 99 a 12 que no dóna peu a ambigüitats i demostra una clara superioritat dels vallesans durant tot el partit.
En els primers 15 minuts, el Sant Cugat va obtenir el bonus ofensiu. En aquell moment, els joves Voltors veien com el rival els superava i no baixava el ritme. Poca possessió i jugar constantment en la zona defensiva va dificultar tot intent de plantar cara i aixecar l’ànim.
Els Voltors en cap moment van abaixar definitivament els braços i mostra d’això van ser els dos assajos aconseguits de la mà de l’Óscar Puyo. El primer assaig de l’Óscar va ser fruit d’una jugada individual per a emmarcar, rebent la pilota a la mateixa línia d’assaig des d’una melé i recorrent els 100 metres del camp, tot travessant tres cortines defensives de tot un Sant Cugat. El resultat, un vídeo típic del portal de referència RugbyDump.
Els perquès d’una derrota tan estrepitosa la podem buscar en una plantilla reduïda (23 jugadors) que ha patit 2 lesions de llarga durada, 2 de mitja i algunes indisposicions febrils o gàstriques. El resultat: 15 jugadors justos desplaçats per a jugar el partit més exigent des de principi de temporada.
També ha quedat clar que l’equip tècnic no ha sabut transmetre als jugadors quines són les eines a utilitzar en situacions com les de dissabte i com afrontar una adversitat.
Els Voltors Sub18 han demostrat al llarg de les darreres 5 jornades d’imbatibilitat, la seva capacitat d’imposar-se i ganes de jugar. Ara caldrà que demostrin una vegada més la seva capacitat de millora i aprenentatge.
Ara tenen l’oportunitat d’aprendre de tot allò que els ha ferit tant aquest cap de setmana i conduir la ràbia per a entregar-se al màxim als entrenaments i exigir més a l’equip tècnic. El compromís dels tres entrenadors és aprofitar aquesta etapa dels jugadors per a donar-los l’empenta, els continguts i els valors de superació.
Al rugby, com a la vida, aprenem dels errors i plantem cara a l’adversitat. Si algú ho pot demostrar, són aquests joves Voltors, i sens dubte ho faran.

Equip titular: Alvaro, Albert C., Abdel, Pau, Juanma, Yannouk, Franco, Quim, Enric V., Jere, Victor, Javi, Oscar, Samuel i Enric Roda.

Marcel Olivé