Sortir al camp amb l’agressivitat que s’havia trobat a faltar en el partit de la fase prèvia; distribuir el joc amb dinamisme suficient per desubicar la defensa contrària; minimitzar l’avanç rival placant baix en lloc d’aturar dalt; evitar els cops de càstig. Gràcies a l’assoliment de bona part de les consignes de l’Hervé des del primer minut, el Tarragona imposava la seva llei en els punts de trobada, exigia de valent a la defensa del Manresa, i signava uns primers vint minuts clarament dominadors.

Fruit d’aquest domini cauria el primer i únic try del partit, a càrrec d’en David Cerdà. Després de dues conversions de cop de càstig per cada equip, el marcador es posava en 3 a 10. A partir d’aquell moment, però, l’equip cedia en concentració i els cops de càstig a favor del Manresa es convertien en rutina. Al descans s’arribava amb un 9 a 13 pels de Tarragona.

La segona part continuava amb la tònica adversa de l’acumulació de cops i targetes. Fins a cinc grogues per jugadors del Tarragona (que, a estones, havia de jugar amb dos jugadors menys), mentre el Manresa no rebia cap amonestació. Després d’una conversió de cop de càstig per cada equip (12 a 16), el partit arribava al tram final. El Manresa tractava d’explotar la superioritat numèrica i buscava el try amb insistència, però la defensa contundent i altament competitiva del Tarragona ho impedien. La cirereta final al bon treball defensiu la posava, sense cap mena de dubte, un fantàstic try-saver d’en Gaite, aturant una quasimarca, fent honor a la seva quasiexcel·lència en altres àmbits de la seva intimitat.

Les cares dels jugadors al passadís final reflectien la satisfacció d’una victòria tant desitjada com merescuda. Al vestuari, en David Rocamora, fidel testimoni del llarg recorregut que ha portat el Rugby Tarragona fins al moment actual, expressava en termes estadístics un fet probablement a l’abast de ningú. “Tots els partits que he jugat a Divisió d’Honor Catalana, els he guanyat”, declarava.

La setmana que ve l’equip rep la visita del Barça, un dels favorits per liderar la categoria. L’objectiu és millorar el resultat de la fase prèvia, que va acabar amb un ajustat 10 a 15 pels de la capital. Res és impossible. Amunt, més amunt que mai, voltors!

Alineació: Sup, Roberto, Juanca, Massi, Adrian, Jose, Marcel, Xavi Beltran. Eloi, Martu, Jere, Luis, David Cerdà, Gaite, Agus. Suplents: Rocamora, Adolfo, Quico, Dani, Mati, Pau, Juanda, Jero.

Xavi Roca