Després del partit amb el Sant Boi de la primera volta es notava un canvi, però llavors va venir Sant Cugat i va eclipsar l’evolució que s’estava donant. Del dijous al dissabte quatre jugadors “titulars” s’han lesionat o emmalaltit. Encara així hem omplert l’acta amb 22. Aquesta és la força d’aquest grup i els resultats de la seva massiva assistència a l’entrenament.
Primera part 17-0. Segona 53-7, per primera vegada hem aconseguit més punts en la segona que en la primera. Havíem quedat a les 10 per esmorzar junts i parlar. Calia donar temps de reflexió i de relaxació a aquest equip perquè es construeixi. Les males notícies sobre petites lesions i malalties, havien trastocat l’alineació fins a quatre vegades, però alguna cosa es pressentia. Era el moment i calia aprofitar-ho. SantBoi i Sant Cugat concentrant les seves forces en els equips A per quedar campions, i nosaltres amb un grup de bons xavals que compleixen en l’assistència, solament calia aconseguir que es lliuressin de ple i que lluitessin fins al final i ho han fet.

Del joc es pot parlar poc però s’ha de destacar el trio d’ales i el quinze que s’estan conformant i dels quals se’n parlarà. D’una davantera en què la continuïtat en curt és endiablada a sortida dels rucks, encara que falten alguns per sumar-se a la festa. I un trio de mitjos que a ràfegues, però a poc a poc, aconsegueixen no deixar-se portar per la precipitació i si per la velocitat.  Ha costat, i per això aquesta victòria fa olor de molt més. El realment destacable ha estat la intensitat en la pressió d’avui. No hi ha hagut observadors, o gairebé, tots han actuat, cadascun al seu nivell, però la passivitat gairebé ha desaparegut. He vist fins a sis o set jugadors tirar-se a terra per parar una pilota. He vist a un jugador nou, en el seu primer partit, oferint-se i tirant endavant amb ganes i convicció. He vist placar, he vist guanyar la línia de l’avantatge defensant i guanyar metres sense possessió. En definitiva, he vist un equip molt més organitzat que el del rival. Només falta que els canvis que es facin no alterin a l’equip, però és que avui tots els nanos de l’equip han pres consciència d’això. Sense més, felicitats a tots els jugadors i a gaudir-ho fins al dimarts que comença un nou partit.

Diego de Orbaneja