Dissabte passat el cadet del Tarragona es jugava l’orgull a La Foixarda davant el BUC, després de les passades derrotes en les jornades anteriors. Els dos equips van sortir al camp amb l’objectiu d’allunyar-se de les últimes posicions de la taula, però va ser el BUC el que va aconseguir anotar el primer assaig quan amb prou feines havien passat 4 minuts, en escapar-se un dels seus jugadors per davantera després de nombrosos errors de placatge dels Voltors.

Amb el 5-0 ja en el marcador, l’Albert va impedir la conversió del patejador local en bloquejar la puntada, però aquest es rescabalava en anotar un cop de càstig al cap de pocs minuts. El Tarragona estava acorralat i sofrint, sense veure la manera d’escapar a la pressió i sortir del seu camp: les puntades no eren bones, i quan ho eren, el BUC tornava a la càrrega. Però els visitants van reaccionar, i Javi Muñoz que jugava d’ala dreta, va aprofitar una pilota en el seu costat per amagar un xut i percudir amb duresa contra dos defensors, sense perdre la pilota (encara que sí la seva bota) després d’obrir el mig del Tarragona la pilota, en una astuta jugada de l’Óscar, li va posar un crosskick al Quim que va galopar mig camp per anotar el primer assaig. El CRT no obstant això, seguia molt pressionat, cosa que va propiciar un terrible error quan una passada de l’Álvaro va ser interceptada per marcar el que seria el 15-5 amb el qual s’arribaria al descans.

La segona part va començar amb un assaig primerenc de l’Óscar, 15-10, però gairebé immediatament tornaven els problemes. L’Enric Roda va córrer de costat mig camp per passar-li la pilota a un contrari, que va agrair el regal per allunyar-se en el marcador 22-10. Les coses es posaven malament, i més quan en Pol va ser expulsat 10 minuts deixant amb 14 jugadors al seu equip, però aquí el Tarragona és quan va demostrar la seva qualitat i cor. En lloc d’ajupir el cap es va animar, i l’Albert es va treure de damunt a tots els oponents que es va trobar sortint de la seva línia de 22 per passar-li a l’Óscar una pilota que anotaria sota pals després d’una carrera de més de 50 metres. 22-17 i poc temps per donar la volta al resultat, però un cop transformat i un altre assaig de l’Óscar en l’última jugada van posar un disputadíssim 22-25 amb el qual va acabar el partit.
Per Tarragona van jugar Yassir, Álvaro, Abdellah, Juanma, Víctor, Lissandro, Franco, Kim, Albert, Joaco, Jere, Óscar, Javi Muñoz, Enric Roda, Enric Vallduví, Pol i Samu, i Javi Vergara que va assistir als seus companys.

José Antonio Lahuerta