El passat cap de setmana finalitzava a Alella la darrera etapa del I Circuit Català de Rugby Platja que ha organitzat aquest estiu la FCR conjuntament amb 2Hooker. Els Voltors s’han proclamat els campions d’aquest torneig obtenint 60 punts d’entre els 22 equips que han participat entre totes les seus: Igualada, Castelldefels, Badalona, Tarragona, Mataró i Alella. En Jordi Massaguer ens ha preparat aquesta crònica:

“El rugby, és un esport que es defineix per una sèrie de valors molt estrictes.  Amistat, esforç, companyonia, solidaritat, respecte a l’àrbitre i al rival, doncs aquesta ha sigut la tònica durant tot aquest torneig d’estiu però, a més, hi hem de sumar la calor.

Els Voltors han dominat la classificació des de la primera seu, des d’Igualada fins a Alella, on en quasi tots els tornejos han aconseguit quedar entre els  tres primers, és aquesta regularitat el que ha permès als tarragonins poder alçar-se com a campions del torneig.

El camí no ha estat gens fàcil, tal com hem comentat el sol i la calor han sigut les principals contrarietats amb què s’han trobat els Voltors a l’hora de mantenir el ritme de joc, a part de l’envergadura dels rivals que es trobaven a les diferents ciutats on es desenvolupaven els esdeveniments rugbístics.

Els adversaris a què s’ha enfrontat el XV del Camp han sigut molt variats i d’una gran qualitat, des d’equips formats per universitaris, com els Centaures que van demostrar un grandíssim nivell a totes les seus, equips de veterans o combinats de jugadors, els quals en les últimes jornades del torneig van demostrar el seu altíssim nivell. Recordem que molts d’aquests jugadors disputen lligues en l’àmbit nacional i alguns d’ells, han estat seleccionats amb Catalunya i Espanya. Un exemple són els H2 Barbarians i els Pirañas, aquests últims, tot i els excel·lents jugadors que el formen, són un grup d’amics de l’escola de l’ARPN, perquè el rugby és senzillament això, un grup d’amics que gaudeixen amb l’oval.

Pel que fa a l’evolució del Rugby Tarragona en aquest torneig, l’equip va començar amb moltíssimes ganes de jugar. El breu període de vacances va provocar una set de rugby molt gran entre els jugadors, però a poc a poc, i seu a seu, es van desinflar una mica, segurament pels bons resultats obtinguts en els primers tornejos, és a dir, van fer els deures abans i no va caldre anar a la recuperació.

Els entrenaments específics van donar els seus fruits, l’agressivitat, els placatges durs, el joc obert i l’orgull de ser un club petit i amb jugadors amateurs, van ser les claus per obtenir el campionat.

A més a més, els períodes de vacances, viatges i la paternitat de l’estimat capità Jeremías Santiago va suposar una petita baixada en el joc en el tram final del torneig, però la vàlua dels joves talents, i a poc a poc la d’altres jugadors que van agafant experiència, van ser claus per mantenir la regularitat i finalment poder proclamar-se campions.

Ha estat una experiència enriquidora poder jugar al Rugby  a 5, una modalitat desconeguda però molt atractiva; un bon escalfament per a la pretemporada dels Voltors i una gran ocasió per trobar-se el grup d’amics que adorem aquest l’esport.

L’actualitat del CR Tarragona és ara fer una bona pretemporada, sessions interminables de crossfit, consolidar dos equips sèniors  i un objectiu molt clar: classificar-se per a la Divisió d’Honor Catalana. Esperem que després d’aquest període de celebració del campionat de platja puguem continuar amb aquests grans resultats i puguem oferir moltes més victòries i campionats a la ciutat de Tarragona. Felicitats Voltors!”