Ahir dijous 15 de desembre el president del nostre club, Andrés Lechuga, va lliurar a la representant del projecte Una Finestra al Món, Marta Sancho, material esportiu per als infants del campament de refugiats sahrauís de Smara (Marroc).

El projecte “Una Finestra al Món: intercanvi d’experiències educatives”, que arrenca de l’any 2009, es tracta d’una proposta de sensibilització i educació pel desenvolupament que neix amb la vocació d’apropar dues realitats, la dels nens i nenes de les escoles d’aquí amb la dels nens i nenes de les escoles d’allà. Amb caràcter anual té lloc aquest intercanvi d’experiències educatives amb les 7 escoles del campament de Smara i centres escolars de Tarragona, Barcelona i Lleida. Aquestes experiències han fet cada cop més estreta la relació entre les comunitats educatives d’ambdós països i, sobretot, han fet que sigui més visible la seva problemàtica amb els actes de sensibilització i denúncia de la situació i causa del poble sahrauí i la seva lluita per recuperar els territoris ocupats fins a constituir un estat i una nació independent, davant d’una comunitat internacional silenciada per un Marroc que viola els drets humans de forma sistemàtica als territoris ocupats.

Pels volts de Nadal d’aquest any 2016 una expedició tarragonina es desplaçarà a Smara per dur a terme tallers d’intercanvi d’experiències educatives inspirades amb l’Art. A banda dels projectes educatius s’intenta en cada expedició portar material escolar o d’altres tipus. Aquest any hi havia necessitat de material esportiu per a la pràctica de l’educació física, és per això que els responsables del projecte es van adreçar al nostre club per demanar aquesta col·laboració a través del jugador sènior Xavi Serres. Els infants de Smara aquest any tindran regals de Nadal dels Voltors.