La tretzena edició de la Trobada d’Escoles de Rugby Ciutat de Tarragona celebrada ahir dissabte 25 de març va tornar a ser un èxit, tant de públic, com de participació i organització.  Catorze clubs de rugbi d’arreu de Catalunya i País València van participar en l’esdeveniment amb equips de nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. El Rugby Club Sitges, el FC Barcelona,  el Rugby Club La Vila (Alacant), el Castelldefels Rugby Union Club, el Club Rugby Sant Cugat, l’INEF Lleida, la UE SantBoiana, el Barcelona Enginyers Rugby, el Badalona RC, el Santa Coloma RC, el Club Rugby Valencia, Los Taus d’Amposta i el Club Rugby Tarragona.

Un total de 628 jugadors i jugadores i més d’un centenar d’entrenadors que es van aplegar en el Complex Educatiu de Tarragona acompanyats d’una gran quantitat de famílies que no es van voler perdre una jornada de rugbi i d’esbarjo a la nostra ciutat.

Malgrat el mal temps que va fer el divendres, cosa que dificultà la preparació de l’esdeveniment per part de l’organització, dissabte, el dia es va aixecar amb un sol radiant, tot i que l’ambient no va ser calorós. A primera hora del matí més d’un centenar de persones col·laboradores del Club Rugby Tarragona endegaren tots els preparatius, tant de la part esportiva, com de l’organitzativa, de manera que a les 8,30 h del matí tot estava a punt per a rebre als clubs participants que començaren a arribar a partir de les 9 del matí.

Els partits començaren uns minuts després de les 10 del matí i transcorregueren sense cap entrebanc distribuïts entre els tres camps de joc que van ser habilitats perquè totes les categories (2 de S6, 3 de S8, 3 de S10 i 3 de S12) i tots els equips (6 de S6, 16 de S8, 19 de S10 i 18 de S12) disputessin partidets amb un total de 50 minuts de joc per a cadascun. Es van jugar  120 partits entre les 10 del matí i les 13,30 h.

A banda de l’activitat esportiva, la Comissió de la Trobada, contemplà una zona d’entreteniment i esbarjo formada per inflables, tallers de treballs manuals i maquillatge i per amenitzar el dia es va fer una masterclass de zumba en la qual participaren grans i petits. Durant tota la jornada hi va haver servei permanent de restauració amb refrescos, entrepans i cafès que ajudaren a passar el dia als infants i joves participants i als seus acompanyants. Aquells que ho desitjaren van tenir també l’oportunitat d’adquirir articles de marxandatge del Club Rugby Tarragona a la botiga de La Trobada.

A les 12 del migdia ens visitaren les autoritats; acudiren al camp de rugby la consellera d’esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, Raul Font, president del Consell Esportiu del Tarragonès i Joan Plana, representat de l’Esport a Tarragona de la Generalitat de Catalunya que feren una passejada pels tres camps de joc en plena activitat.

Cap a les 15 h es donà per finalitzada la jornada amb el lliurament d’un record als diferents clubs participants per part del president del club, Andrés Lechuga.