Final de la jornada 5 i el Club Rugby Tarragona se situa líder de la classificació gràcies a la cinquena victòria en lliga, quarta consecutiva amb bonus, i la més contundent del present curs rugbístic (64 – 0). El passat dissabte 28 d’octubre la víctima va ser l’INEF Lleida, un dels equips dominadors els últims anys a la Divisió d’Honor Catalana però que acudia a la cita amb diverses baixes respecte a la temporada passada.

Es presumia un partit igualat que es resolgués al final, on l’estat físic dels jugadors tindria un paper determinant. És per això que els Voltors van sortir al camp amb la intenció de sumar punts el més aviat possible per arribar a l’últim terç d’encontre amb avantatge al marcador. Des del xiulet inicial, els locals van monopolitzar la possessió de l’ovalada i es va jugar en camp lleidatà. L’atac dels Voltors funcionava a la perfecció, el grup de davanters dominava en melé i en el joc obert avançava metres de forma sòlida, els xuts en joc obert guanyaven les esquenes dels tres quarts contraris, fet que permetia avançar molts metres i fer-los jugar amb pressió, i els tres quarts traduïen en punts la superioritat numèrica en el joc llarg que els davanters facilitaven gràcies a la concentració en el joc curt. Així van produir-se les marques de l’Agus García i del Pau Moreno al primer tram del partit.

Tota aquesta dinàmica positiva només es va veure enterbolida per l’ansietat en la defensa en joc obert. En diferents moments de la primera part, la reiteració per cops de càstig no va permetre recuperar la pilota immediatament després de pèrdua, va provocar una targeta groga a Marc Martorell i un acostament dels visitants a la zona de marca del Tarragona. L’equip es va acostumant a jugar en inferioritat (durant tots els partits de la temporada s’han patit una o diverses expulsions temporals) i va gestionar-la de manera brillant, ja que, no només es va mantenir la diferència, sinó que es va ampliar amb el primer assaig d’Óscar Puyo quan quedaven 5 minuts per al descans.

Al descans es van polir els detalls en defensa i la segona part va ser un monòleg de joc ofensiu per part dels Voltors que una vegada i una altra aconseguien crear superioritat a les ales on els definidors de l’equip remataven la feina. La segona marca d’en Pau Moreno seguida per una d’en Mati Sa després d’interceptar una passada dels tres quarts lleidatans van obrir el recital al segon temps que es tancaria amb dos assajos més de l’Òscar Puyo, un d’en Joan Rojas, que havia entrat de refresc per l’altre ala de l’equip (Alejandro Gaite), un d’en Quim Culubret i la quarta marca del dia de l’Óscar.

Resultat perfecte (victòria, bonus i zero punts en contra) que deixen a l’equip líder just a l’equador de la primera volta de la lliga.

Seguim treballant Voltors!

Eloi Boix