Sisena victòria seguida de l’equip sènior del Club de Rugby Tarragona, aquesta vegada contra el Sabadell RC per 8-33.

El passat dissabte 12 de novembre es va desplaçar a casa de l’últim classificat del grup per encarar el que havia de ser, sobre el paper, un dels partits més assequibles de la fase de classificació per a la Divisió d’Honor Catalana. Res més lluny de la realitat, el joc que es va veure al camp de La Roureda va estar a molta distància del patró preparat durant la setmana. Les fases de combinació dinàmiques i de suport van durar exactament 6 minuts, el que tardava l’Óscar Puyo en complir amb la seva mitja anotadora de la temporada. Tots dos assajos van seguir el mateix patró, una bona recepció després d’un xut d’allunyament que es quedava dins del camp, ràpida transmissió de la pilota creant superioritat a la zona esquerra del camp on la velocitat i capacitat de desequilibri de l’ala tarragoní feien la resta.

A partir d’aquest moment, el joc de l’equip visitant va entrar en una espiral d’imprecisions i errors no forçats que van resultar en un partit travat fins al final. No va ser fins a la mitja hora de joc quan els Voltors tornaven a anotar mitjançant Jason Condon després de robar la pilota en una melé a la línia de 5 metres contrària. Tres minuts després, el Tarragona va posar més terra pel mig amb un nou assaig fruit d’una bona combinació de fixació i suport on Marc Martín va aprofitar la seva velocitat per superar fins a tres contraris per assistir finalment a en Pau Moreno que anotaria sota pals. El Sabadell RC va reaccionar a les acaballes del primer període anotant un assaig just abans del descans on també van forçar l’expulsió temporal del mateix Jason.

Després del descans, el guió del partit no va canviar. El Sabadell RC utilitzava les seves armes, joc de suport en curt per part dels seus davanters, i els tarragonins continuaven amb l’ansietat com a bandera, cosa que va desembocar en nombrosos cops de càstig en defensa per sortir per davant de l’últim peu del ruck i en pèrdues de pilota en atac, on es va abusar d’obrir la pilota a l’exterior del camp massa aviat, sense fixar ni concentrar a la defensa abans i, per tant, no creant superioritat en aquella zona (too wide too soon que diuen els anglesos). Tot i això, el resultat parcial del segon temps també va ser favorable als visitants, on l’Agustín García va anotar l’únic assaig després d’una jugada de pissarra en la sortida d’una touche.

Partit que deixa diverses lectures després de l’anàlisi; per una banda, es demostra que l’equip ha de continuar treballant en aspectes variats com la defensa col·lectiva, la melé o la presa de decisions en el joc, però no és menys cert que la frustració dels jugadors després del partit pel mal joc, tot i haver aconseguit la victòria i el punt bonus, evidencien l’ambició i el que ha crescut aquest grup de jugadors en els últims temps; l’equip és líder i l’únic invicte del grup A i, el que és més important, ja està classificat matemàticament per a la Divisió d’Honor Catalana a falta de tres partits per jugar-se, fet que no s’havia produït mai en la història del Club Rugby Tarragona.

Dissabte vinent els Voltors reben a un altre equip de la zona baixa de la taula, el Martorell RC, amb l’objectiu de no repetir els errors comesos aquesta setmana.

A per la setena!

Eloi Boix