El primer partit de l’any acostuma a no anar massa bé al Club Rugby Tarragona. La parada d’activitat durant el Nadal trenca la dinàmica del grup i costa un temps tornar-la a restablir. Aquest any, el primer rival després de les vacances era el Manresa, un equip que ja va plantejar un partit dur al contacte a la primera volta. Els locals es presentaven a l’encontre amb un nombre considerable de baixes per sanció (Agus García i Jeremías Santiago), per lesió, i per altres compromisos, i amb tot just una setmana d’entrenament a l’esquena.
Tot i això, i més després de la derrota a la primera jornada davant GEiEG, els Voltors estaven obligats a retrobar-se amb la victòria per aspirar a classificar-se per als playoffs per al títol de Campió de Catalunya. Així doncs, van començar el partit amb empenta i, al minut dos, Mathieu Sa, anotava el primer assaig després d’una clàssica sortida de melé d’en Jason Condon a 5 metres de la zona de marca rival amb posterior combinació amb l’Eloi Boix.
Durant la primera part el joc va estar plagat d’alternatives, sense un dominador clar del partit. El Tarragona intentava jugar en terreny contrari mitjançant els xuts a les esquenes dels ales rivals i el Manresa s’espolsava la pressió a través de xuts i pressió dels seus ràpids tres quarts. Així doncs, va arribar el primer assaig dels visitants al minut 10 aprofitant un xut a seguir mal defensat.
Un intercanvi de transformacions en cops de càstig mantenia la igualtat al marcardor, però les acaballes del primer temps van estar plenes d’activitat: els Voltors agafaven avantatge i assajaven al minut 35 gràcies a en Yanick Mailhot, però una falta de disciplina d’en Jason Condon li feia veure la targeta groga. Aquesta inferioritat numèrica l’aprofitava el Manresa per anotar un cop de càstig al minut 38 i un assaig als 6 minuts de la represa.
La tornada del 8 tarragoní i un increment de la disciplina, va portar als locals a dominar l’última mitja hora de partit. Marc Martín assajava al minut 54 i, després de la transformació d’un cop de càstig visitant i de diversos intercanvis de xuts per a jugar en camp rival, l’Óscar Puyo recollia un xut que ell mateix havia realitzat per anotar l’últim assaig dels Voltors en el partit.
Tot i la targeta groga que va rebre en Mathieu Sa al minut 67 per un placatge perillós, el joc de control dels Voltors va adormir el partit i, fins i tot, van augmentar l’avantatge al marcador mitjançant un cop de càstig transformat pel Marc Martorell al minut 76 que tancava un partit amb moltes alternatives.
La setmana que ve és jornada de descans per al Tarragona, temps per a recuperar a lesionats i continuar agafant forma per a preparar el partit contra el Garrotxa-Banyoles de l’últim cap de setmana de gener.
 
Eloi Boix