La catorzena edició de la Trobada d’Escoles de Rugby Ciutat de Tarragona va tenir lloc el dissabte 17 de març de 2018 i va tornar a ser un èxit. Malgrat que la pluja va fer acte de presència al migdia, això no va alterar el programa. Van ser deu els clubs de rugbi d’arreu de Catalunya que van participar en l’esdeveniment amb equips de nens i nenes d’entre 6 i 12 anys: el Rugby Club Sitges, el FC Barcelona, el Castelldefels Rugby Union Club, el Club Rugby Sant Cugat, l’INEF Lleida, el Poble Nou, el Badalona RC, el Santa Coloma RC, Los Taus d’Amposta i el Club Rugby Tarragona. 

Prop de 400 jugadors i jugadores i gairebé una setantena d’entrenadors que es van aplegar en el Complex Educatiu de Tarragona acompanyats d’una bona quantitat de famílies que no es van voler perdre una jornada de rugbi i d’esbarjo a la nostra ciutat. 10 subcamps de rugby es repartiren entre els tres camps que compta la instal·lació per donar acollida als gairebé 80 partits que es jugaren entre les diferents categories i clubs; en concret 6 equips de Sub6, 10 de Sub8, 12 de Sub10 i 11 de Sub12. Els partits començaren minuts després de les 10 del matí i transcorregueren sense dificultats distribuïts entre els tres camps de joc que van ser habilitats perquè totes les categories i tots els equips disputessin partits amb un total de 50 minuts de joc per a cadascun.

Gairebé una vuitantena de persones col·laboradores del Club Rugby Tarragona endegaren tots els preparatius de bon matí, tant de la part esportiva, com de l’organitzativa, de manera que a les 8,30 h del matí tot estava a punt per a rebre als clubs participants que començaren a arribar a partir de les 9. Al llarg de la jornada hi hagué un servei permanent de restauració on es pogueren adquirir refrescos, entrepans i cafès que ajudaren a passar les hores als infants i joves participants i a les seves famílies. Hi va haver també la botiga de La Trobada on es pogueren comprar articles de marxandatge del Club Rugby Tarragona i no hi va faltar la zona d’esbarjo per als més petits amb castells d’inflables, tallers de treballs manuals i maquillatge. A les 12 del migdia ens visitaren les autoritats. Acudiren al camp de rugby la consellera d’esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, Joan Plana, representant de l’Esport a Tarragona de la Generalitat de Catalunya i Estefania Serrano, presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès que feren una passejada pels tres camps de joc en plena activitat. A les 13 h hi va haver zumba i a les 14 h actuació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona que acomiadà la jornada aixecant un pilar sota pals al camp de rugby. Finalment, es lliuraren els obsequis als clubs participants.

Una edició més d’aquest esdeveniment que des de fa catorze anys prepara el Club Rugby Tarragona i que pretén tenir una continuïtat en el temps encara que amb un format diferent. La Comissió de La Trobada té molta feina al davant per a definir i concretar en aquests 12 mesos com ha de ser la pròxima Trobada.

Fotos XIV Trobada