Un ‘xut d’or’ dona la victòria als tarragonins que havien empatat a 19 a casa dels Spartans de Granollers

15-04-2023

El passat dissabte 15 d’abril a la tarda es va disputar la final de tercera catalana de la categoria de sub 18 al camp de la Font Verda del CR Spartans Granollers. L’equip tarragoní acudia per enfrontar-se als locals que en la lliga regular els havien guanyat en els dos partits disputats, i en la classificació havien quedat 17 punts per sobre dels tarragonins.

Des de l’inici del partit els Voltors van desplegar el seu joc i en el minut 5 aconseguia la primera marca, des d’una una sortida de touch amb jugada de moul fins a línia de marca on Guillem Mariné dipositava l’ovalada. La transformació posterior a pals d’en Mateo Del Valle posava el marcador 0-7.

Transcorreguts 3 minuts, en la sortida des d’un ruck en la línia de 22, jugant a la mà els tresquarts encaren línia de marca i Ander Acebal amb força planta entre pals, altre cop Mateo encara l’oval a l’ “H” i suma dos punts més (0-14).

Sense temps per agafar aire, a sacada de mig camp per part de Spartans, aconseguim una bona recepció del xut i en jugada ràpida l’oval la rep Ian Dalmau que fa una nova marca. Sumem 5 punts més (0-19).

Els Spartans en aquest punt comencen a imposar el seu joc i el mur defensiu dels Voltors sorgeix dur, com si el pas de les Termopides fos infranquejable, es reparteixen diferents cops de castics i també hi ha repartiment de dos targetes grogues una per cada equip, que suposa l’expulsió d’ambdós jugadors.

La groga dels voltors va ser per en Giogi Partsvania que juga de primera línia i va derivar a un canvi tàctic. Per tal de mantenir els 3 primeres línies,  sortida de Jan Vicenç Parisi i entrada de Jawad Bouich, per disposar dels efectius necessaris per a la melé. A 3 minuts de la mitja part els Spartans aconseguien trencar el mur i l’oval els feia pujar al marcador 5 punts (5-19).

Represa del partit i seguirem defensant 10 minuts, fins que el marcador es veu alterat per  un assaig i transformació spartana (12-19). Per fer més difícil el partit, ens penalitzen amb una groga i Guillem Mariné és expulsat per 10 minuts. La inferioritat provoca l’empat dels Spartans (19-19). Malgrat que recuperem al sancionat i el rival perd un efectiu per una amonestació per groga, no aconseguim trencar l’empat i finalitza el temps dels 70 minuts de joc.

Un empat en una final de rugbi, segons el reglament de la FCR, es decideix comparant el nombre de assajos, transformacions, targetes. En comprovar les notes del col·legiat seguíem empatats, així que tocava jugar fins que algun dels equip aconseguís una marca, fos assaig o xut a pals.

La tensió al camp i al públic es notava. El Voltors van desplegar el mur i després de diferents intents on s’estava assetjant la línia de marca spartana, en un embat defensiu el rival va cometre una falta que derivà l’àrbitre marcar en un cop de càstig a favor dels Voltors. Mateo Del Valle va ser l’encarregat de xutar a pals i de proclamar l’equip guanyador de la Copa de la Tercera Divisió Catalana de Sub18.

L’esclat d’alegria i llàgrimes entre jugadors i seguidors tarragonins que acompanyaven a l’equip era el millor premi. Una temporada molt irregular, amb un inici amb un equip incomplert, un equip sota mínims, sense els jugadors necessaris per validar l’acta. S’han fet incorporacions de jugadors novells que just han conegut el rugbi i amb el reforç inestimable dels jugadors de segon any de la categoria de Sub16 que ha reforçat l’equip, fent-lo més competitius i victoriòs.

El trofeu ja és a les prestatgeries del Club House del CR Tarragona amb el desig que aquest no sigui l’únic d’aquesta temporada ja que el proper dissabte 22 d’abril l’equip de Sub 14 disputarà la final de tercera catalana de la seva categoria al camp de la Laboral contra els Químics de Barcelona.

Crònica de Mario Mariné

Clica sobre la imatge per veure la Galeria d’imatges del partit, de Mario Mariné. https://photos.app.goo.gl/y77FJFc8TgSW3pD5A